Nieuws


16-04-2014

Artikel in het Brabants Dagblad:

‘Kunst met een doel’ in de etalage van de V&D

Di 15 apr: Er kómt nog een paspop op de houten bank in de V&D-etalage te zitten, zeggen beide dames van de warenwinkel die het kunstmeubel net door de Molenstraat hebben gereden. "Vanmiddag is alles af." We wilden kunst maken met een doel.
De bank - van karton en hout - is gemaakt door vmbo-leerlingen van Het Hooghuis in het pand aan Molenstraat 37. Voor een project met Museum Jan Cunen is het oude kantoor sinds een paar weken omgetoverd tot atelier.
Lees het originele artikel hier verder.


14-04-2014

Kunstmeubels in de etalage van de V&D Oss

Vorige week kwamen er twee dames langs van de V&D Oss. Ze waren erg te spreken over de Kunstmeubels die door de Osse leerlingen gemaakt worden en wilden hier graag een aantal van in hun etalage. Sinds vrijdag is de Kast te bewonderen achter de ramen. Later deze week komt ook een van de Banken in de etalage van de V&D te staan.


09-04-2014

Project Jan Cunen in de stad, Osse leerlingen maken Kunstmeubels

Sinds maart 2014 ben ik betrokken bij dit project als workshop begeleider. Gedurende vier weken komen verschillende VMBO klassen uit de regio Oss langs bij het atelier van Museum Jan Cunen. Na een inspirerend bezoek aan de tentoonstelling /Metamorfoses/ van Maartje Korstanje, zijn de leerlingen op school - onder begeleiding van de docent- zelf aan de slag gegaan. De werkstukken die hieruit ontstonden, worden gebruikt tijdens de workshops in het atelier van Jan Cunen. Hier gaan de leerlingen samen met de workshop begeleiders werken aan kunstmeubels, die later in Oss tentoongesteld worden.
Voor meer informatie klik hier.


Dit is een onderdeel van een tweejarig educatief project “Vmbo-leerlingen ontmoeten spierballenkunst’ dat in januari 2014 van start gegaan is.


01-04-2014
Artikel in het Brabants Dagblad:
Scholieren VMBO Oss 'kopiëren' kunst Jan Cunen museum


foto: Tom Schelstreate/BD


Oss - Sommige werken zouden zo in de expositie met kartonnen sculpturen van Maartje Korstanje in het Jan Cunen museum kunnen staan. De leerlingen van het Hooghuis Lyceum maken met een workshop namelijk meubels in dezelfde stijl. Met een wekelijkse kwaliteitscheck werkt Korstanje zelf ook mee aan de workshop.

Volgens projectleider Karin Schipper wordt er met deze workshop verschillende studierichtingen gecombineerd: "Wij hebben de derdejaars van onze bouwrichting weten te strikken om houten basissen voor de meubels te maken. Geïnspireerd door Korstanje mogen de leerlingen hierop met karton en lijm hun creativiteit de vrije loop laten.

De workshop, gehouden in het lege winkelpand aan de Molenstraat 37 in Oss, loopt net als de tentoonstelling 'Metamorfoses' van Korstsanje tot en met 4 mei. Daarna zijn de werken van de leerlingen in een pop-up winkel aan 'De Wal' nummers 16-20 in Oss te bezichtigen.
Voor het originele artikel en meer foto’s klik hier.
kunst- & educatie projecten

All-round Art Education 
shapeimage_6_link_0