kunst- & educatie projecten

Dansen op het Schoolplein


Gedurende mijn afstudeerstage heb ik voor Noord Nederlandse Dans een educatief project ontwikkeld en uitgevoerd waarbij dansers van het NND een optreden kwamen geven op scholen. Aan dit project hebben 10 basisscholen deelgenomen met in het totaal een aantal van 390 leerlingen.


IN HET KADER VAN DE INTERNATIONALE DANSDAG ORGANISEERT NOORD NEDERLANDSE DANS, NA HET SUCCES VAN VORIG JAAR, VOOR DE TWEEDE MAAL “DANSEN OP HET SCHOOLPLEIN”


Op vrijdag 27 april 2012 trekken de dansers van Noord Nederlandse Dans/StudioGroup door Noord Nederland om leerlingen op het schoolplein te verrassen met hedendaagse dans. De dansers geven een kort optreden (± 10 min.), om daarna weer net zo snel te verdwijnen als ze gekomen zijn. Uiteraard worden alle leerlingen van harte uitgenodigd om mee te dansen!


Elk jaar, sinds 1982, vieren we Internationale Dansdag op 29 april. De feestdag werd in het leven geroepen door de UNESCO en brengt roem aan de oprichter van het klassiek ballet, Jean-Georges Noverre, die op 29 april 1712 werd geboren. Elk jaar stuurt een bekend gezicht uit de internationale dans-scene een boodschap de wereld in.


“Dansen op het schoolplein” wordt door Noord Nederlandse Dans gratis aangeboden


All-round Art Education 
home.htmlhome.htmlshapeimage_2_link_0